Spa, de stad

Spa is ook wel de ‘Parel van de Ardennen’. Van de 17e tot 19e eeuw werd het stadje zeer gewaardeerd door koningen en aristocraten van heel Europa die hier het bronwater kwamen drinken. Vandaag de dag kan men nog heerlijk ontspannen in het thermale water van Spa in de nieuwe Thermen.

De historische stad Spa ligt op loopafstand, met schitterende oude monumentale gebouwen die zeker het bekijken waard zijn. Ook mag een bezoekje aan het beroemde casino niet ontbreken. Wie weet kunt u nog een gokje wagen? Voor de cultuurliefhebber is er de voormalige residentie van Marie- Henriette, echtgenote van Leopold II. Hier wordt het leven in Spa en haar geschiedenis in beeld gebracht.

Abdij van Stavelot

Op een steenworp afstand van Spa ligt de Abdij van Stavelot, hier zijn drie musea ondergebracht. Het museum van het prinsdom Stavelot- Malmedy, museum Apollinaire en in de kelders van de abdij is een privé collectie van raceauto’s en motoren te zien. Liefhebbers van autoraces kunnen ook een bezoek brengen aan het racecircuit van Spa- Francorchamps, waar onder andere de jaarlijkse Formule-1 race verreden wordt.

Coo

Coo is gelegen tussen Trois-Ponts en La Gleize, vooral bekend van zijn waterval op de rivier de Amblève met een hoogteverschil van 15 meter de belangrijkste van België.

Aan de voet van de waterval zijn er vele ontspanningsmogelijkheden zoals skelteren of karting, minigolf en kajak. Het attractiepark Plopsaland is geopend in het seizoen evenals de stoeltjeslift die je op hoogte van het prachtige vergezicht op de vallei van de Amblève laat genieten.

Puzzle Planet

In Trois-ponts ligt Puzzle-planet, met een oppervlakte van 2500m2 het grootste houten doolhof ter wereld. Daarnaast biedt deze attractie nog veel meer puzzelplezier.

Druipsteengrotten van Han

De grotten van Han vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Lesse nabij Rochefort, gelegen op de rivier de Lesse in de Belgische Ardennen. Het geheel staat bekend als één van de grootste grottencomplexen van Europa.